AI Cursus

Wolters Kluwer

Drie vragen aan Peter Backx (Director Global Innovation Legal & Regulatory).


1. Waarom ondersteunen jullie de Nationale AI-Cursus?

Peter Backx

“De ontwikkelingen in AI en de toepassing ervan raken ons allemaal. Daarnaast gaat het allemaal ook nog eens razendsnel. Het is belangrijk dat wij als maatschappij de basisprincipes van AI begrijpen zodat we met deze ontwikkelingen om kunnen gaan en er op in kunnen spelen. Het idee om deze kennis gratis beschikbaar te maken voor álle Nederlanders met de Nationale AI cursus vinden wij een heel goed initiatief dat wij graag steunen.”


2. Hoe belangrijk is AI voor Wolters Kluwer?

“Ontzettend belangrijk. Wij hebben als Wolters Kluwer een transformatie doorgemaakt van het maken en beschikbaar stellen van statische content naar het bieden van slimme informatie oplossingen voor de werkprocessen van onze klanten. Dit houdt in dat we steeds meer toegaan naar oplossingen waarbij onze klanten niet meer op zoek hoeven gaan naar informatie, maar dat dit hen proactief wordt aangereikt, en nog een stapje verder, dat er op basis van die informatie een aanbeveling gegeven kan worden.”


3. Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Wij gebruiken de Predictive Analytics elementen van AI om de aard en de inhoud van documenten te voorspellen. Dit is bijvoorbeeld voor een advocaat die een zaak aan het voorbereiden is handig omdat het enorm veel tijd scheelt in het voorbereidende onderzoek. We kunnen zo veel sneller naar de kern van een document. We zijn dagelijks bezig om AI verder toe te passen. Het stelt ons in staat nóg relevantere oplossingen voor de werkprocessen van onze klanten.”


In samenwerking met Wolters Kluwer heeft de Nationale AI-Cursus deze aflevering van “De Wereld van AI” gemaakt.