AI Cursus

Samsung

Drie vragen aan Menno van de Berg (directeur Samsung Benelux).


1. Waarom ondersteunen jullie de Nationale AI-Cursus?

“AI gaat grote veranderingen teweegbrengen, en deze raken de samenleving in zijn geheel. Om goed met deze verandering om te kunnen gaan, is begrip van de verschillende aspecten van AI van fundamenteel belang. Daarom werken wij nauw samen met de Nationale AI-Cursus om Nederland klaar te stomen voor de nieuwe toekomst.”


2. Hoe belangrijk is AI voor Samsung?

Wij geloven dat AI persoonlijk en voorspellend moet zijn zodat het van betekenisvolle en toegevoegde waarde is. Maar we kunnen AI alleen accepteren wanneer we weten wat het inhoudt. En vooral wat de mogelijkheden van AI zijn.

Samsung streeft ernaar dat in 2020 alle producten gebruikmaken van AI. Wij hebben de unieke positie om echt verbonden AI mogelijk te maken dankzij ons diverse productportfolio. Door middel van AI en zelflerende technieken kunnen deze apparaten met elkaar communiceren en ons helpen met onze dagelijkse ‘moetjes’.


3. Kun je daar een voorbeeld van geven?

Bijvoorbeeld de QuickDrive-wasmachine! Deze heeft een app die op basis van AI werkt: Q-Rator. Dit is een slim systeem dat gebruikmaakt van gegevens die tijdens je wasbeurt worden verzameld. Zo word je geholpen om gemakkelijk en effectief gebruik te maken van de wasmachine. De app beveelt bijvoorbeeld het beste wasprogramma aan op basis van de kleur van je was, het stoftype en hoe vuil de was is.