AI Cursus

Rabobank

Drie vragen aan Marc Jansen, Head People Development Rabobank

1. In hoeverre speelt AI een belangrijke rol voor Rabobank?

AI helpt ons om meer gemak en service aan onze klanten te kunnen bieden, zodat onze klanten financieel gezond blijven of gezonder worden. Intern helpt AI ons om processen te verbeteren en ondersteunt het bij het detecteren van bijvoorbeeld fraude. We hebben ons tot doel gesteld om klanten goed te blijven informeren.


2. Waarom zou iedereen de Nationale AI-cursus moeten doen?

Het is belangrijk om je kennis up-to-date te houden over nieuwe technologieën die ons leven beïnvloeden en waaruit we ook gemak halen. Soms worden ontwikkelingen zoals AI zo groot gemaakt dat het afschrikt en dat is jammer. Met deze cursus kun je op een laagdrempelige manier je kennis over AI vergroten en relativeren wat het werkelijk voor je betekent en kan gaan betekenen in de toekomst. Zo groei je mee met de nieuwe technieken en houd je zelf grip.


3. Waarom ondersteunen jullie de Nationale AI-cursus?

Vanuit onze missie ‘Growing a better world together’ werken we samen met partijen die initiatief nemen om een groter belang te dienen. In dit geval is dat kennis toegankelijk maken voor iedereen. Ook helpen we mee om de nationale cursus onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Door de samenwerking met meerdere partners kan de cursus kosteloos aangeboden worden aan alle inwoners van Nederland.


De Nationale AI-Cursus en Rabobank hebben samen deze aflevering van “De Wereld van AI” gemaakt.