AI Cursus

Cap Gemini

Drie vragen aan Ernst van Dam (directeur Capgemini Academy).

1. Waarom ondersteunen jullie de Nationale AI-Cursus?

De waarde van kunstmatige intelligentie neemt met de dag toe. We zien de meest cruciale processen zich toevertrouwen aan deze revolutionaire vorm van digitalisering en automatisering. We zien van nabij de drang tot innoveren. Hoe IT niet alleen sneller maar vooral ook slimmer wordt. We zien dat mensen in deze omwenteling van vooruitgang verder moeten, maar dat dit hen niet altijd even makkelijk af gaat. De Nationale AI-cursus is hier een ideaal middel voor.


2. Hoe belangrijk is AI voor Capgemini?

Onze klanten bestaan voor een zeer groot deel uit bedrijven die marktleider zijn in hun eigen markt. Samen met hen werken wij dag in dag uit aan het verwezenlijke van hun doelen. Digitalisering en automatisering middels kunstmatige intelligentie is een belangrijk onderdeel van dit takenpakket. Onze klanten verwachten van ons dat wij ze hier bij kunnen helpen. Daarom is AI voor Capgemini van essentieel belang én hebben wij ook serieus baat bij de Nationale AI-Cursus.


3. Kun je daar een voorbeeld van geven?

Stel je voor dat je ruim 1.000 jaarverslagen in een week zou moeten lezen, op zoek naar bepaalde informatie. Dit kan middels het toepassen van AI (cognitive document processing). Maar ook wanner je kilometers asfalt moet controleren op schade aan het wegdek, of wanneer je het brandstofverbruik van je wagenpark wilt reguleren, kan ook dit via AI.