AI Cursus

Lancering AI-cursus Junior

Om zo veel mogelijk mensen de beginselen van kunstmatige intelligentie te laten begrijpen, is eerder dit jaar de Nationale AI-cursus voor volwassenen gestart. Nu volgt de junior-versie gericht op kinderen van tien tot veertien jaar.

Koningin Máxima (Foto: RVD – Rineke Dijkstra)

Koningin Máxima zal 4 september de eerste cursusles van de AI-cursus Junior bijwonen op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel het land met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van groep 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Scholen kunnen zich nog steeds inschrijven om mee te doen aan de Grootste AI-les.

Vervolgens krijgt Koningin Máxima in Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem uitleg over het belang van kennis over AI voor mensen van alle leeftijden en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken.

Blijf op de hoogte!
wil jij een bericht krijgen zodra je toegang kunt krijgen tot de Nationale AI cursus – Junior? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en dan ben jij er als eerste bij!


AI Experts

Met het platform van de AI Cursus willen we zoveel mogelijk Nederlanders de basisprincipes bijbrengen over kunstmatige intelligentie (AI). Alleen op die manier houden we het veilig, eerlijk en mens-gericht.