AI Cursus

AI-Parade langs Nederlandse bibliotheken

Op 15 september start in Zwolle de AI-Parade. Tijdens deze parade kunnen bezoekers van bibliotheken door het hele land kennismaken met kunstmatige of artificiële intelligentie, ook wel AI genoemd. Centraal staan vragen als: wat is AI? Wat merk je ervan in het gewone leven? En wat zijn de gevolgen voor de samenleving? De AI-Parade is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie. De KB is hier lid van en is medeorganisator van de AI-Parade.

AI, technologie van de toekomst
AI is de technologie van de toekomst. We doen er al heel veel mee, maar niet iedereen weet wat het is of hoe je het kunt gebruiken. De AI-Parade wil daarom de kennis over AI in Nederland vergroten. Zo is iedereen voorbereid op een toekomst met AI. En kunnen mensen de kansen die het biedt benutten.

AI-Parade in bibliotheken
De AI-Parade reist de komende 10 maanden langs bibliotheken in heel Nederland. De organisatie hoopt zo 1 miljoen Nederlanders te bereiken. Veel Nederlanders zijn immers lid van een bibliotheek. De parade start in de Stadkamer in Zwolle. Daarna reist de parade door het land, om te eindigen in Den Haag.