AI Cursus

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU is een belangrijke partner voor de AI-Cursus. Diverse professoren (zie verderop deze pagina) delen hun kennis. En ook binnen het College van Bestuur draagt men de cursus een warm hart toe.

vrije universiteit
Prof. dr. Mirjam van Praag

Mirjam van Praag (Raad van Bestuur):
”Er moet vertrouwen zijn in de wijze waarop we AI toepassen en gebruiken.”

lees verder ➜

Prof. dr. Vinod Subramaniam

Vinod Subramaniam (Rector Magnificus):
”Met de Nationale AI-cursus zorgen we dat iedereen kan begrijpen wat AI is, zodat we in dialoog AI vormgeven en op een verantwoorde toepassen.”

lees verder ➜

AI in de Praktijk

Professor Marleen Huysman schreef samen met Lauren Waardenburg en Marlous Agterberg een boek over het starten en managen van AI-projecten. In onderstaande video legt ze uit waar dat in de praktijk over gaat ↓

Hybrid Intelligence

In de Nationale AI-Cursus legt professor Frank van Harmelen het verschil uit tussen de verschillende vormen AI. Ook houdt hij een pleidooi voor “hybride intelligentie”, waarbij mensen en machine samenwerken voor een optimale uitkomst.

Sociale robots

Prof. Koen Hindriks heeft bijgedragen aan de Nationale AI Zorg-cursus. Tijdens het interview werd de show echter gestolen door zijn robot assistent Pepper. Wat kunnen we verwachten van deze sociale robots met hun grote ogen en de hulpvaardige blik?