AI Cursus

Vragen over je Diploma?

Aanstaande vrijdag vieren we de “Diploma-Uitreiking” van de Nationale AI-Cursus. Dat wordt feest! Maar misschien dat het bij jou vragen oproept. Daarom hier alvast een aantal vragen + antwoorden.


1. Waarom valt er iets te vieren?

We zijn de Nationale AI-Cursus gestart met de doelstelling om 1% van de bevolking te bereiken. Dat was destijds een heel ambitieus avontuur, maar in 18 maanden tijd is dat dus wel gelukt. Daar zijn we heel trots op. En daarom willen we onze cursisten eens goed in het zonnetje zetten!


2. Waarom 1% van de Nederlandse bevolking?

We waren destijds geïnspireerd door een vergelijkbaar initiatief in Finland (Elements of AI). Hun doelstelling was 1% en zo hebben wij die ook overgenomen.


3. En: is het nu klaar?

Nee, zeker niet. De 1% is pas het begin. We gaan nu voor de 5%. Hoe meer mensen een basiskennis hebben over AI, hoe beter voor Nederland.


4. Maar door Corona kunnen er toch geen bijeenkomsten meer plaatsvinden?

Dat klopt! Daarom doen we het helemaal digitaal. Wij zitten zelf in een professionele tv-studio, zonder publiek. We zenden de uitreiking live uit via internet, dus de 170.000 kandidaten zijn alleen samen in de virtuele wereld.


5. Welke BN’ers doen er mee?

Daar kunnen we hier natuurlijk niks over zeggen ­čÖé Vrijdag zul je het live meemaken.


6. Ik heb de cursus al in 2019 gedaan. Wat nu?

Dan ben jij ook van harte uitgenodigd om de diploma-uitreiking bij te wonen. Er zijn zelfs cursisten uit 2018.


7. Ik heb de cursus nog niet afgemaakt.

Dit is misschien een goed moment om weer in te loggen! De cursus onthoudt waar je was gebleven en je kunt gewoon weer verder gaan. En natuurlijk meekijken naar de diploma-uitreiking.


8. Ik kan niet meer inloggen.

Weet je nog wel je e-mailadres? Dan kun je hier makkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen. Het e-mailadres is hetzelfde als waar wij onze nieuwsbrief naar hebben verstuurd.


9. Ik kan mijn diploma nergens vinden?

Als je normaal gesproken bent ingelogd en je doet de cursus in de logische volgorde (van A t/m Z), dan kom je in een scherm met “Gefeliciteerd”. Daar kun je het diploma aanklikken om te printen / op te slaan.

Maar het kan ook zijn dat niet alle voortgang is opgeslagen. Misschien ben je ergens te snel weg geklikt, of ging je kris-kras door het programma. Ons advies is dan om naar het overzicht terug te gaan. Daar kun je zien welke tracks zijn AFGEROND of waar je nog kunt kiezen voor GA VERDER


Doe vervolgens die tracks nog eens en je zal zien dat op het hoofdscherm alsnog het icoontje met je diploma verschijnt.


10. Ik heb alles van antwoord 9 geprobeerd, maar het lukt me niet!

Dan kan je ons natuurlijk even mailen (info@ai-cursus.nl) of we helpen je via whatsapp verder.