AI Cursus
Rudy Negenborn TU Delft

Rudy Negenborn

Rudy Negenborn is hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics bij de afdeling Maritime & Transport Technology aan de Technische Universiteit Delft. De focus van zijn onderzoek ligt op innovatieve strategieën voor het coördineren van de diverse componenten in grootschalige, genetwerkte transportsystemen.  

Transport, Infrastructure & Logistics

Binnen de Sectie Transport Engineering & Logistics is professor Negenborn verantwoordelijk voor het onderzoek en onderwijs op het gebied van real-time gecoördineerde logistiek. Al zijn werk heeft te maken met automatische aansturing en coördinatie van grootschalige transporttechnologie en -logistiek, gedistribueerde aansturingsstrategieën en de logistiek tussen havens en achterland, met een bijzondere nadruk op autonome schepen en transport over water. Daarnaast is Rudy Negenborn opleidingsdirecteur van MSc Transport, Infrastructure & Logistics, de interfacultaire masteropleiding die wordt georganiseerd door 3mE, CiTG en TBM.

In 2007 promoveerde Negenborn aan de Technische Universiteit Delft op het gebied van gedistribueerde besturing van elektriciteitsnetwerken. Hij heeft meer dan 175 peer-reviewed wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Hij zit in de redactieraad van de boekenreeks “Intelligent Systems, Control and Automation: Science and Engineering”, van het International Journal on Marine Navigation and Safety of Sea Transportation” en van het journal “Transportation Research, Part E.”

In de cursus “AI voor Logistiek & Maritiem” gaat Rudy in op het fenomeen autonoom varen.