AI Cursus
Mieke van Heesewijk

Mieke van Heesewijk

Mieke van Heesewijk was al vroeg betrokken bij Internet in Nederland. Haar digitale roots liggen bij XS4ALL (eerste Internet Provider in Nederland). Daarnaast was ze actief als beleidsadviseur Internet Participatie bij het Ministerie BZK, programma ontwikkelaar bij Waag Society en mededirecteur van stichting Netwerk Democratie. Daarnaast is ze sinds 2019 Member of the Board of Trustees van Internet Society.

Mieke van Heesewijk

SIDN FONDS

Als programmamanager SIDN fonds zet Mieke van Heesewijk zich in voor een open en sterk internet, want dat kan ons veel verder brengen. Tegelijkertijd zitten er volgens haar ook veel haken en ogen aan de technologie die we hebben gecreëerd.

“Het is belangrijk om het internet betrouwbaar en sterk te houden”, zegt Van Heeswijk. “Internet bestaat pas 25 jaar, daar moet nog veel aan gesleuteld worden.”Technisch gezien is internet behoorlijk betrouwbaar, maar de politiek wil steeds meer inspraak op het netwerk. “Dat moet je wat mij betreft aan de techneuten overlaten”, aldus Van Heeswijk.

Het SIDN Fonds stelt geld beschikbaar voor projecten die zich inzetten voor een open betrouwbaar netwerk. Ook gaat er geld naar instellingen die economische en maatschappelijke vernieuwing via het internet stimuleren. De cursus AI & Ethiek is ook met hulp van het SIDN Fonds tot stand gekomen.