AI Cursus
Michael Musandu

Michael Musandu

Lalaland creëert synthetische, fotorealistische modellen voor e-commerce bedrijven, waardoor merken collecties op verschillende modellen kunnen presenteren. Michael Musandu is de oprichter van Lalaland.

Michael groeide op in Zimbabwe en Zuid-Afrika voordat hij naar Nederland vertrok om computerwetenschappen te studeren aan de VU. Vervolgens behaalde hij een Master in AI aan de Universiteit Utrecht.

AI en Mode

Tijdens het online kopen van kleding zag Musandu, zoals velen, nooit iemand zoals zichzelf op de lachende modeportretten die op zijn telefoon en laptop werden gepresenteerd. Voor Musandu was het weer een voorbeeld van het gebrek aan diversiteit en inclusie in de wereld die hij om hem heen zag. Michael Musandu ging op zoek naar een manier om de wereld te creëren die hij zelden zag – een die zichzelf weerspiegelde. Het resultaat is het in Amsterdam gevestigde bedrijf Lalaland.

Ondertussen blijkt dat Lalaland niet alleen merken helpt om nieuwe klanten aan te trekken door het diversiteits- en inclusieprobleem aan te pakken; het vermindert ook het retourpercentage van kleding aanzienlijk, waardoor er lagere kosten zijn en er minder impact is op het milieu.

Michael zit in track 5 van de cursus “AI voor de Creatieve Industrie“.