AI Cursus

AI voor Energie

De Nederlandse AI Coalitie lanceert in samenwerking met de Topsector Energie een speciale cursus: AI voor Energie. Deze online cursus over de toepassing van artificiële intelligentie (AI) in de energiesector kun je in je eigen tijd en tempo volgen. Aan de hand van interessante tracks en boeiende cases wordt de professional meegenomen in de wereld van AI.


Leren van experts

De online cursus AI voor Energie is gratis en in eigen tempo te doorlopen. In elf hoofdstukken neemt de cursus monteurs, installateurs en andere professionals in de energiebranche mee in de ontwikkelingen op het gebied van AI in de sector. Basisbegrippen zoals algoritmes, AI en machine learning en deep learning worden uitgelegd en toegelicht door experts en gebruikers in inspirerende video use cases.

Zo leer je van energieleverancier Vandebron hoe zij de hoeveelheid windenergie precies kunnen voorspellen en ontdek je wat de voordelen zijn van predictive maintenance op een windmolenpark op zee. De cursus duurt in totaal ongeveer drie uur en aan het eind van de cursus verdient de cursist een certificaat.