AI Cursus
AI voor AgriFood

AI voor AgriFood

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de AI-cursus voor de sector Agri en Food ontwikkeld. In samenwerking met de makers van de Nationale AI Cursus is er nu dan een gratis online cursus die groene ondernemers en groene studenten meer inzicht wil geven in het begrip Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan in de sector.

In de praktijk wordt al zoveel gebruik gemaakt van AI-toepassingen dat deze cursus gevuld is met aansprekende voorbeelden. Koeien met hals- en pootsensoren, drones die helpen in de appelteelt en robots die door middel van deep learning precies de juiste rozen kunnen plukken. Maar naast vernieuwende technieken zijn er natuurlijk ook uitdagingen en ethische dilemma’s. Wat gebeurt er met alle data en hoe diervriendelijk is het werken met AI-modellen eigenlijk? Ook deze thema’s komen in de cursus aan bod.


AI vaardig

De AI-cursus voor de sector Agri en Food bestaat uit 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten met video’s die praktische toepassingen van AI in de sector weergeven. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en de modules De NL AIC vindt het belangrijk dat basisinformatie en kennis over AI, de toepassing van AI en eventuele gevolgen van AI voor iedereen toegankelijk is. De AI-cursus voor de sector agri en food is ontwikkeld in samenwerking met Jim Stolze van Stichting Lowercase, die eerder de Nationale AI-cursus ontwikkelde. Deze laatste cursus werd voltooid door meer dan 300.000 mensen.

De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en de modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. In de cursus worden onderwerpen als big data, algoritmen en machine learning aangesneden en wordt er vooral ingegaan op de vraag: hoe wordt dit alles toegepast binnen de sector? U hoeft geen computerexpert of wiskundige te zijn om deze cursus te volgen. Na het voltooien van deze cursus heeft u een goed beeld van hoe AI in de sector kan worden toegepast en wat dat voor u en uw werk betekent.