AI Cursus

Wat weet Enzo Knol over AI?

Vandaag vond de lancering van de ‘Nationale AI-Cursus’ voor het voortgezet onderwijs plaats met de ‘Grootste AI-les’ bij Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Dutch Media Week.

Enzo Knol

Naast de gratis app ‘de Nationale AI-Cursus Junior’ zijn er nu ook lespakketten beschikbaar speciaal voor middelbare scholieren, ontwikkeld door FutureNL. De ‘Nationale AI-Cursus’ voor het voortgezet onderwijs wordt mede-mogelijk gemaakt door KPN.

Jim Stolze – initiatiefnemer van de gratis cursus – en YouTuber Enzo Knol namen tijdens de ‘Grootste AI-les’ 100 leerlingen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie. Ook werden er passende voorbeelden gegeven uit de werkpraktijk door Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN.

Jim Stolze, Enzo Knol en Hilde Garssen (KPN)

Een andere arbeidsmarkt

Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN, was vandaag ook aanwezig bij de lancering en legt uit waarom KPN partner is van deze cursus. Hilde: “KPN is als partner aangehaakt om de cursus voor middelbare scholieren mogelijk te maken en zo mee te helpen aan het vergroten van de kennis over kunstmatige intelligentie bij jongeren. Het is belangrijk, juist als je nog op school zit, om je te verdiepen in wat AI is en welke mogelijkheden de technologie biedt voor jouw toekomst. Scholieren bereiden zich voor op een andere arbeidsmarkt dan die wij nu kennen, eentje waarin AI een grote rol speelt. Daar zijn wel goed opgeleide mensen voor nodig. En jong geleerd, is oud gedaan.”