AI Cursus

Koningin Máxima voor de klas tijdens AI-les

Koningin Máxima was aanwezig bij de eerste les van de AI-cursus Junior op basisschool De Rank in Toldijk. “Er was zelfs een moment dat de koningin zelf voor de klas stond”, aldus een van de leerlingen. Op datzelfde moment startten 27.072 leerlingen op basisscholen elders in het land met de grootste AI-les

De leerlingen van basisschool De Rank kregen AI-les van een heel bijzondere gastdocent.

Daarna bezocht de koningin Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem, waar ze in gesprek ging met cursisten van de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior. Deze gratis online-cursus wordt ook in bibliotheken door het hele land aangeboden.

De Nationale AI-cursus junior is speciaal gemaakt om kinderen de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen. De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben deze cursus ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld.

De initiatiefnemers waren erg verheugd met de aanwezigheid van de majesteit:

Jim Stolze, initatiefnemer van de Nationale AI-cursus, is blij met de aandacht die dit belangrijke onderwerp krijgt. “Iedereen zou er een basiskennis van moeten hebben, zodat onze toekomst met AI veilig, eerlijk en optimistisch kan zijn”.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter FME en initiatiefnemer UpgradeNL: “Met UpgradeNL willen we iedereen in Nederland techwijs maken. Zeker voor kinderen is dit cruciaal, want voor hen is technologie de toekomst. Door kinderen bekend te maken met AI willen we ze enthousiast maken voor technologie en hun technologische vaardigheden verbeteren.

Ronilla Snellen, oprichter en co-founder Stichting Future NL: “Leerkrachten en docenten hebben met het gratis lesmateriaal dat FutureNL ontwikkelt over belangrijke digitale onderwerpen de mogelijkheid om interactie met technologie en digitale vaardigheden op een leuke manier aan te bieden aan kinderen in de klas. “