AI Cursus

A+O Metalektro

A+O is een van de supporters van de Nationale AI-Cursus. Zo vertelt Melanie Lancel: “Digitalisering raakt ons allemaal en dat gaat veel verder dan alleen kantoorautomatisering. Vandaar dat we dit een belangrijk initiatief vinden. De cursus laat op een toegankelijke manier zien wat AI kan betekenen voor bedrijven in onze sector.”

Om de samenwerking kracht bij te zetten is een prachtige case in beeld gebracht: 247TailorSteel uit Varsseveld. Het bedrijf levert op maat gesneden stalen platen en buizen en dat doen zij volledig internet gestuurd en automatisch. Klanten uploaden een producttekening en binnen één minuut ontvangen zij een offerte. In de video vertelt 247TailorSteel alles over de invloed van AI op de werkvloer.

Daarnaast heeft A+O ook mede-initiatiefnemer Iris Koolen geïnterviewd: “AI wordt van iedereen. Mensen moeten zichzelf actief bijscholen en de techniek omarmen. Was het vroeger de normaalste zaak van de wereld om met elk technisch vraagje direct naar de IT-afdeling binnen je bedrijf te stappen, nu dokter je dat zelf uit.

De Nationale AI-cursus is ontworpen met het doel dat zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier een eigen mening over AI kunnen vormen. Natuurlijk moet je kritisch blijven nadenken over zaken als privacy en cybersecurity. Maar wel met de juiste kennis over de ontwikkelingen.”