AI Cursus

AI voor een betere zorg

In een nieuwe aflevering van “De Wereld van AI” spreekt presentatrice Eva Cleven met Jeroen Tas, Chief Innovation and Strategy Officer bij Philips. Een leuke uitzending over hoe AI nu al ingezet wordt in ziekenhuizen en in veel oplossingen van Philips terugkomt. Jeroen geeft Eva ook een voorproefje van de mogelijkheden van AI in de toekomst.

Martijn Hartjes, Head of Marketing Diagnostic Imaging & MRI, laat zien hoe op verschillende manieren van AI gebruikt wordt gemaakt om onderzoeken met een MRI scanner te verbeteren. Het gebruik van AI verbetert de ervaring van patiënten en zorgverleners omdat het onderzoek sneller plaatsvindt en minder vaak herhaald hoeft te worden. Prof. dr. Mark van Buchem, hoofd van de afdeling radiologie in het Leids Universitair Medisch Centrum, vertelt Eva over zijn ervaringen met AI. Hij verwacht dat AI kan helpen om de werkdruk onder radiologen te verminderen.

Philips ontwikkelt gezondheidstechnologie met als doel het verbeteren van de gezondheid van mensen. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van geavanceerde technologieën waaronder AI. AI gaat een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven van mensen en ook de zorg. Daarom is het van belang om begrip te hebben van de mogelijkheden en beperkingen van de technologie, zodat mensen begrijpen wat het voor hen kan betekenen.