DEVICES

Veel cursisten hebben de app gedownload om de cursus te volgen.devices

Leeftijd

De groep 25-34 jaar is goed vertegenwoordigd in de stats. De andere groepen zijn gelijker verdeeld.leeftijden

Universiteiten

De volgende universiteiten leverden hoogleraren voor de cursus: Radboud Universiteit, TU Delft, Universiteit van Amsterdam en Leiden Universiteit.

M/V verhouding

Een score van 47% vrouwelijke deelnemers is ongekend voor een tech-cursus!geslacht

Piek traffic

Drukste dag voor de cursus was op 3 april 2020 toen KPN in hun consumenten nieuwsbrief aandacht aan de AI-Cursus besteedde. Dat leverde 2500 nieuwe cursisten in 24 uur op.

5 september 2019

De les die koningin Máxima gaf in de Achterhoek zorgde voor een groot effect op basisscholen. In totaal deden 27.772 leerlingen die week een van de AI-lessen voor primair onderwijs.

In de prijzen

Vorige maand won de Nationale AI-Cursus een internationale prijs tijdens de Human Capital Excellence Awards.

Nationale AI-Cursus

PRESS KIT

Op deze pagina vind je extra informatie, feiten en quotes bij het persbericht van de Nationale AI-Cursus.

 

In de linkerkolom staan facts & figures die horen bij de afgelopen periode. Daarnaast hebben we ook nog drie leaderboards. Dat zijn overzichten van organisaties die hoog scoorden met het aantal medewerkers dat de cursus heeft doorlopen:

 

Quotes

Diverse partners van de AI-Cursus hebben een quote gegeven die gebruikt kan worden in persuitingen.

 

Menno van den Berg (President Samsung Benelux):

“We zijn erg trots om deze mijlpaal samen met de Nationale AI-cursus te kunnen vieren. Bij Samsung ondervinden we van dichtbij welke grote veranderingen AI met zich meebrengt. We werken vanaf de start in 2018 samen met de Nationale AI-cursus omdat we brede toegang tot deze kennis belangrijk vinden en bovendien is begrijpen wat AI betekent een echte future-proof skill.”

 

Hilde Garssen (Raad van Bestuur KPN):

“Als partner van de AI-Cursus zijn wij blij dat 1% van de Nederlandse bevolking de AI-Cursus heeft gedaan. En we hopen natuurlijk dat nog veel meer mensen dit gaan doen. Niet alleen omdat het super leuk en leerzaam is om meer over AI te weten, maar ook omdat het een inzicht biedt in wat AI voor ons land zou kunnen betekenen.”

 

Sander Stomph (Vice President KLM):

"Binnenkort wordt de cursus ook op 10 km hoogte gepromoot! De KLM heeft aangekondigd de cursus te gaan promoten als onderdeel van het digitale entertainment aanbod tijdens (intercontinentale) vluchten."

 

 

Foto's

 

 

Meer informatie? info@ai-cursus.nl of bij spoed: whatsapp: 0639895677