AI Cursus
Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we hieronder de meeste voorkomende vragen alvast beantwoord.
1. Wat betekent AI?


AI staat voor artificiële (of kunstmatige) intelligentie. Het is de technologie waarmee machines, software en apparaten problemen kunnen oplossen. In zekere zin imiteren ze hierbij het denkvermogen van de mens. AI- systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden zij door te oefenen steeds beter.


2. Waarom deze cursus?


AI is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven en leidt nog geregeld tot discussies. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Het doel van deze cursus is een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Jong en oud, theoretisch en praktisch, besturend en uitvoerend.

Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van AI nog in de kinderschoenen. Daarom willen de initiatiefnemers van deze cursus dat iedereen op de hoogte is van de kansen én uitdagingen van AI. Alleen zo kunnen we een toekomst vormgeven die veilig, eerlijk en mens-gericht is.


3. Wat kost de cursus?


De cursus is gratis te volgen, dankzij onze partners. Je hoeft dus niets te betalen voor het bekijken van het lesmateriaal, het beantwoorden van de vragen en het ontvangen van je certificaat.


4. Krijg ik een diploma van de cursus?


Ja, dat klopt. Als je alle tracks hebt voltooid, ontvang je een certificaat van deelname. Dit is een geautomatiseerde proces. De naam die je invult bij het aanmelden, komt ook op het certificaat te staan.


5. Ik kan het diploma/ certificaat nergens vinden..


Als je bent ingelogd en je doet de cursus in een logische volgorde (van begin t/m einde), dan kom je uiteindelijk in een scherm met “Gefeliciteerd”. Daar kun je het diploma aanklikken om te printen of op te slaan.

Maar het kan ook zijn dat niet alle voortgang is opgeslagen. Misschien ben je ergens te snel weg geklikt, of ging je kris-kras door het programma. Ons advies is dan om naar het overzicht terug te gaan. Daar kun je zien welke tracks zijn AFGEROND of waar je nog kunt kiezen voor GA VERDER.


6. Waar vind ik de bibliotheek of ‘Bijlagen’?


Niet al het cursusmateriaal is terug te vinden in de gewone hoofdstukken (tracks). We hebben ook bonusmateriaal voor je verzameld. Dit is soms aangeduid met een paperclip rechtsboven in het scherm. Ook kun je altijd via de overzichtspagina op ‘bijlages’ klikken.

bijlagen


7. Waarom zijn er meerdere cursussen?


Onze doelstelling is om zoveel mogelijk Nederlanders goed voor te bereiden op een toekomst met AI. De algemene cursus was de eerste stap. Maar sinds 2021 werken we ook samen met partners om cursussen voor doelgroepen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld de Nationale AI-Zorg cursus, AgriFood, Onderwijs, Logistiek, Creatieve Industrie en de Brainport AI-Cursus.


8. Ik kan niet meer inloggen / wachtwoord kwijt.


Weet je nog wel je e-mailadres? Dan kun je via deze links makkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen:


9. Hoe gaan jullie zelf om met de privacy?


Het verzamelen of exploiteren van data hoort niet bij onze doelstelling. Daarom hebben we een helder privacy-statement opgesteld. Als je toch nog vragen hebt, kun je altijd een mailtje sturen naar cursus.helpdesk@gmail.com.


10. Ik wil graag mijn gegevens laten verwijderen.


Geen probleem. Zulke verzoeken krijgen we een aantal keer per week. Je kunt gewoon een mailtje sturen naar cursus.helpdesk@gmail.com, dan doen we dat handmatig en ontvang je een bevestiging.


11. Ik heb een andere vraag.


Je kunt altijd een mailtje sturen naar cursus.helpdesk@gmail.com. De meeste mensen van ons team werken vanuit huis; de kans dat je snel antwoord krijgt, is dus groot.